Vad Balaton április 19-től látható a mozikban

Szerző: dbhir.hu 2018. 03. 18. 16:00
Kategória: Videók

A Balaton változatos és egyben csodálatos flórája, faunája elevenedik meg abban a színes, magyar természetfilmben, amelyet április 19-én mutatnak be a mozikban.

A 65 perces film rendezője a Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs, aki már remekelt a Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként is. Alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer, a forgalmazó pedig a Pannonia Entertainment. Ugyan a mozibemutatót április 1-jén megelőzi egy televíziós premier a Duna Televízióban, mégis érdemes elhagynunk kényelmes otthonunkat és jegyet váltanunk, mivel a filmnek egy 10 perccel hosszabb, 4K felbontású, szélesvásznú verziója kerül az art mozikba.

Három év, 150 forgatási nap, négy évszak a Balaton körül. A megszokott útvonalakról letérve forgattunk mocsárban, hegytetőn, víz mélyén, barlangban, hogy a Balatont és a környékét egy új szemszögből mutassuk be Nektek. Egy olyan utazásra hívunk Benneteket, ahol a geológia összeér a vadvilággal, a múlt a jelennel, és miközben egymást követik az évszakok, sok-sok millió év nyomai tárulnak a szemünk elé. A világ egyik legváltozatosabb tája, Magyarország egyik legszebb természeti kincse – jelent meg a film közösségi oldalán. 

Forrás: hirbalaton.hu