Újra Steinbach Józsefet választották a Dunántúli Református Egyházkerület püspökévé

Szerző: MTI 2014. 12. 05. 17:29
Kategória: Hírek

Újra Steinbach Józsefet választották a Dunántúli Református Egyházkerület püspökévé - közölte az egyházkerület az MTI-vel.

    Steinbach József második ciklusát kezdheti meg az egyházkerület élén, megbízatása hat évre szól.
    Az egyházkerület tájékoztatása szerint újraválasztották az egyházkerület eddigi vezető tisztségviselőit is: Huszár Pál főgondnokot, Köntös László lelkészi főjegyzőt és Baráth István világi főjegyzőt.

    A közleményben szereplő életrajz szerint Steinbach József 1964-ben született Veszprémben. 1991-ben szerzett lelkipásztori oklevelet a Budapesti Református Teológiai Akadémián. Tanulmányainak befejezése óta a Balatonalmádi-Balatonfűzfői Református Társegyházközség lelkipásztora. 1999-től óraadó tanár a Pápai Református Teológiai Akadémia Gyakorlati Teológiai Tanszékén, 2007-től 2009-ig a Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője. 2009. január 1-jétől a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. 2012-től a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke.
A református egyházban az év végén lejár valamennyi választott tisztviselő hatéves megbízatása, és ezzel véget ér a 13. zsinati ciklus is. A választási szabályzat értelmében az egyházkerületekben november 28-ig lezajlott választások eredményeit december elején összesítik, majd a jogorvoslati határidők letelte után, január 31-ig megalakulnak az új egyházkerületi közgyűlések, és beiktatják az új vezetőket. Február 28-ig kell összehívni az új zsinat alakuló ülését, amelyen megválasztják a zsinat lelkészi és világi elnökeit.