Új hulladékgyűjtő edények, tájékoztató

Szerző: dbhir.hu 2016. 02. 26. 11:57
Kategória: Hírek

Tájékoztató az új hulladékgyűjtő edények osztásáról

A Délnyugat-Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0031 pályázat keretén belül beszerzett 240 literes sárga szelektív hulladékgyűjtő edényeket, 400 literes Thermo King komposztáló ládákat, valamint 120 literes hulladékgyűjtő edényeket.

Az edényeket a lakossági ingatlantulajdonosok díjmentesen vehetik át használatra. Az edényeket a települési Önkormányzatoknál lehet átvenni, az átvétel helyéről és idejéről az önkormányzat tájékoztatja a lakosságot.

Az jogosult edényt igényelni, aki a PELSO-KOM Nonprofit Kft részére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat egész évre fizeti (nem szezonális díjfizető) és nem társasházi ingatlanban lakik. Akinek lejárt esedékességű díjtartozása van, az abban az esetben veheti csak át az edényeket, amennyiben a tartozást rendezte és erről a közszolgáltató igazolását be tudja mutatni.

Mivel csak korlátozott számban áll edény rendelkezésre, ezért a szezonális díjat fizető valamint a társasházi ingatlan tulajdonosok akkor kaphatnak gyűjtőedényt vagy komposztáló ládát, amennyiben az éves díjfizetők részére történő kiosztás után marad edény. Az igényt az önkormányzatnál kérjük bejelenteni az esetleges későbbi átvételhez.

Sárga kuka használata

A 240 literes gyűjtőedény a sárga szelektíves zsákot váltja ki, ugyanazokat a hulladék fajtákat lehet benne elhelyezni, mint a zsákban:

  • Papírhulladékok, jellemzően: újságpapír, folyóirat, prospektus, könyv, boríték, füzet, hullámpapír,
  • Műanyaghulladékok: PET palackok, tiszta műanyag fóliazsákok, bevásárlótáskák, kozmetikai- mosószeres flakonok (HPDE/PP)
  • Italos dobozok: sörös- üdítőitalos alumínium dobozok, papír-műanyag-fém kompozit üdítős- illetve tejesdobozok (tetrapack)

NEM kerülhet a kukába: üveghulladék, olaj- és zsírmaradvány, ételmaradék, zöldhulladék, háztartási szemét, gyógyszertartó doboz, stb….

Az üveghulladékot – ahol van gyűjtés – továbbra is a zöld zsákban lehet kihelyezni.

A gyűjtési napok nem változnak az edények használata miatt, a 2015. év végén megküldött naptárban szereplő napokon lehet a sárga kukát kihelyezni 2016. április 1 után.

A települési járattervek elérhetőek itt:http://pelsokom.hu/2016-evi-jarattervek-telepulesi-bontasban-2/

Sárga gyűjtőedény hiányában, sárga zsákban továbbra is a kihelyezhető a szelektív hulladék!

Tisztelettel:Pelso-Kom Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Forrás és még több információ:http://pelsokom.hu/uj-hulladekgyujto-edenyek/