Trivago: Siófok és Budapest a legnépszerűbb úti cél a hosszú hétvégén

Szerző: MTI 2015. 08. 18. 19:18
Kategória: Hírek

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a főváros mellett a Balaton és a fürdővárosok a legkeresettebb úti célok, a két legnépszerűbb Siófok és Budapest.

 

    A szálláskereső weboldal adataiból kiderül, hogy a legtöbben most is a Balaton mellett, illetve a fürdővárosokban kerestek, vagy keresnek az utolsó pillanatban szállást. A balatoni városok közül ezúttal is kiemelkedik Siófok, de Balatonfüred, Csopak, Zamárdi és Keszthely is a 10 legkeresettebb úti cél között van. Budapest szálláshelyei a második legnépszerűbbek a hétvégén, a fürdővárosok közül pedig Hajdúszoboszló viszi a pálmát.
    Az átlagárak augusztus 20. és 23. között Siófokon a legmagasabbak, egy kétágyas szoba a hosszú hétvégére 35 618 forintba kerül. A második legmagasabb átlagárat Budapesten mérték, itt 29 279 forintot kell fizetni a szállásért, Hajdúszoboszlón pedig 22 274 forintot. A Balaton parti úti célok között Keszthelyen a legalacsonyabb az átlagár, 17 157 forint.
    A trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 700 ezer szálláshelyet hasonlít össze több mint 200 különböző foglalási oldalról.