Több mint ezren telepítették a Liga munkajogi mobilalkalmazását

Szerző: MTI 2015. 02. 03. 15:03
Kategória: Hírek

Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetője írásban az MTI-t.

   Az alkalmazás konkrét kérdésekre nyújt közérthető válaszokat, nem a teljes Munka törvénykönyvét tartalmazza, vagy annak hosszas magyarázatát - írja a tájékoztatásban a kommunikációs vezető. A leggyakoribb kérdések eddig a minimálbérrel, a hivatalosan nem létező, de napi szinten alkalmazott "próbanap" gyakorlatával, a szabadsággal és a túlórával, valamint a kismamákat megillető védettséggel voltak kapcsolatosak - közölte Fiedler Péter.  

    Az applikációban első körben a leggyakrabban felmerülő 100 munkajogi kérdésre lehet szabadszavas keresővel rákeresni, aminek eredménye egy paragrafusokat és törvénycikkeket mellőző gyorsválasz. Az alkalmazásból közvetlenül elérhető egy munkajogi témájú blog is, valamint hírek a munka világából.
    Fiedler Péter felhívja a figyelmet a közleményben, hogy ezek a válaszok nem teljes értékű jogi tanácsok, de arra elegendőek, hogy ha például a munkaadó azonnali túlóra igényével szembesít, akkor le lehet ellenőrizni, hogy ez önmagában legális-e. Pontos választ országszerte megtalálható szakértők segítségével tudnak nyújtani, akiknek elérhetőségei szintén megtalálhatóak a mobilalkalmazásba épített térképes kereső segítségével - tájékoztatott a Liga kommunikációs vezetője.
    Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerekre, a Google Play áruházban 4,7-es, az Apple Store-ban "4+"-os értékelést kapott.

Androidos alkalmazás letöltése:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rootor.liga