Tizennyolc szakképzett önkéntes tűzoltóval gazdagodott Somogy

Szerző: dbhir.hu 2016. 02. 16. 14:11
Kategória: Hírek

Sikeresen teljesítette a negyven órás tűzoltói alaptanfolyam záróvizsgáját mind a tizennyolc hallgató, Siófokon a hétvégén.

A siófoki katasztrófavédelmi kirendeltségen szervezett elméleti és gyakorlati képzésen látrányi, fonyódi, törökkoppányi, mezőszentgyörgyi, lepsényi és balatonboglári önkéntesek ismerkedtek meg a speciális tűzoltó szakfelszerelésekkel, majd azok használatával. Szakmai tudásukat gyarapították égéselméletből, oltóanyag ellátásból, a tűzoltási szabályzatból és a tűzoltástaktika tudnivalóiból. Az immáron vizsgával rendelkező önkéntesek felkészültek arra, hogy településükön hatékony segítséget nyújtsanak a bajba jutott állampolgároknak, elősegítsék, előkészítsék a kiérkező hivatásos egységek munkáját.

A szakképzett önkéntesek közül lesznek, akik a tervek szerint a tavasszal már önállóan beavatkozó törökkoppányi önkéntes tűzoltó egyesületet erősítik, de vannak, akik azon serénykednek, hogy az egykor jelentős mentési feladatot vállaló látrányi tűzoltó egyesületet újra életre keltsék.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu/