Teljes útlezárás szerdától a 7-es főút fonyódi szakaszán

Szerző: MTI 2015. 11. 03. 19:49
Kategória: Hírek

Megkezdődik Fonyódon az omlásveszélyes partfal helyreállítása, a munkák idejére november 4-től várhatóan december 11-ig teljes szélességében lezárják a 7-es főút érintett szakaszát - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

    Az útlezárásra azért van szükség, mert a munkálatok során nagyobb mennyiségű törmelék kerülhet az úttestre, valamint a hegyoldalon lévő fák is megdőlhetnek, veszélyeztetve az autósokat.


    A beavatkozás során a legveszélyesebb szakaszon stabilizálni akarják a szakadó partfalat. A munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a terület gazdájával, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.-vel együttműködve végezteti el a kivitelezővel, kész tervek alapján.
    Az útlezárás idejére a személygépjármű- és autóbuszforgalmat önkormányzati utakra terelik. A teherforgalom az M7-es autópályát veheti igénybe, csak célforgalom esetén használhatják a 7-es főutat. A 7-es főútnak a fonyódi kikötő és Fonyód-Bélatelep vasútállomás közötti lezárt szakaszára csak a kivitelező, illetve a Magyar Közút munkagépei hajthatnak be.