Somogyország kincse elismerésben részesültek 2016-ban

Szerző: dbhir.hu 2016. 01. 09. 19:06
Kategória: Hírek

Az Örökségünk – Somogyország Kincse címet 2004-től kezdve minden évben vízkeresztkor, Somogy megye napján adományozza Somogy Megye Közgyűlése annak az évente legfeljebb 10 értéknek, melyet a kuratórium kiválaszt. Olyan épített, természeti és kulturális értékek és teljesítmények nevezhetők be, melyeket magánszemélyek vagy közösségek hoztak létre és melyek Somogy megyéhez köthetők.

 

 

Somogyország kincse birtokosa 2016-ban 

A cím elnyerőjeMelyik településhez köthető?
A Rippl-Rónai-villa Kaposvár
A Szent Donát-kápolna Balatonlelle
Balatonföldvár első utcája, a mai Petőfi utca Balatonföldvár
A Kaposvári Egyetem vadgazdálkodási tájközpontja Bőszénfa
Zselici Csillagpark Zselickisfalud

 

Somogyi Érték díjban részesült 2016-ban:

A lábodi vadászterület és a dél-dunántúli gímszarvas populáció, a Studinka hagyaték, a hosszifurugla népihangszer, a Kapos-folyó völgye, a műemlék kisgyaláni római katolikus templom, a lábodi dámbarcogók és a lábodi turisztikai térség.
A megyei önkormányzat által 2015. január 30-án meghirdetett „Örökségünk Somogyország kincse a somogyiak szemével” című fotópályázatra érkezett alkotásokból 7 fotós 46 pályamű-ve került kiválasztásra, melyek közül 12 mű a Somogyi Értékpontban állandó kiállításon sze-repel. Emellett a nyertes fotók a www.somogyiertekek.huhonlapot is díszítik. Kiváló pálya-munkájáért Csengey Ágota, Horváth Mihály, Szellő Gábor, ifj. Lőrincz Ferenc és Mészáros Balázs vehette át a megyei önkormányzat ajándékát.

Forrás és még több információ:https://hu.wikipedia.org/,https://www.facebook.com/