Somogyban majdnem 39 kilométer főút újul meg

Szerző: MTI 2016. 05. 06. 18:12
Kategória: Hírek

Somogy megyében összesen 38,8 kilométer főút újulhat meg 3,2 milliárd forintnyi hazai forrásból - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már megkötötte a szerződéseket Somogyban a 610-es számú főút taszári körforgalmi csomópontja és Kaposvár közötti, a 67-es főút Antalszállás-Bőszénfa, a 65-ös számú Daránypuszta-Som, Ságvár-Siófok Kiliti, illetve Siófokon a Vak Bottyán utcai és a 7-es főút Tanácsház utcai szakaszaira. Ugyancsak megkötötték a szerződéseket Balatonföldváron a Balatonszentgyörgyi út szakaszaira, a 681-es főút Berzence kül- és belterületi szakaszára, a Balatonszentgyörgy körforgalmi csomópontra, és az onnan Holládig vezető útra, a 76-os számú főút Balatonszentgyörgy külterületi szakaszára, a Lengyeltóti és Szőlőskislak közötti, valamint a Ságvár-Ádánd közötti egyes útszakaszokra.

A közlemény szerint a munkálatok során a pályaszerkezet cseréje után egy-, illetve kétrétegű erősítést kap az aszfaltburkolat, autóbuszöblöket építenek és újítanak fel. A közlekedésbiztonság javítására körforgalom épül Lengyeltótiban. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak jelzőtáblák és korlátok, és helyenként akusztikus burkolatjelek is készülnek.

Országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg 69 milliárd forintos hazai forrásból. Ennek köszönhetően még több térség elérhetősége javul, csökken az utazási idő, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala, biztonságosabbá válik a közlekedés a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint.