Országszerte véglegesítették az új fix traffipaxok helyét

Szerző: MTI 2015. 12. 05. 07:38
Kategória: Hírek

A rendőrség honlapján közzétettek szerint a közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái még nem működnek üzemszerűen. A rendőrség azok "élesítési" időpontjáról időben tájékoztatni fog.
A térkép nagyobb méretben itt megtalálható:http://www.police.hu/sites/default/files/veda_teljes_2.pdf


A kamerák a sebességmérés mellett - többek között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak.
A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében felszerelt új traffipaxot pontos helyszíneit a rendőrség honlapján is közzétette.
A http://police.hu/sites/default/files/lista1.pdf lista szerint Budapesten összesen 6 új traffipaxot helyeztek el: kettő az M3-as, kettő az M5-ös autópályán, és kettő az M1-M7-es autópályák közös szakaszán. Ezek mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tíz, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében megyénként nyolc új kamerát helyeztek el. A listából kiderül, hogy a főváros mellett más nagyvároson belül is telepítettek több új kamerát, például Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három új helyen mérnek a rendőrök. Emellett Baranya megyében és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád és Heves megyében megyénként hat, Győr-Moson-Sopron megyében öt szupertraffipaxot szereltek fel.
A http://police.hu/sites/default/files/lista2.pdf oldal alapján Veszprém megyében tíz, Zala megyében kilenc, Vas és Nógrád megyében öt-öt, Pest megyében négy új kamera van. Emellett Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megyénként hat új traffipaxot szereltek fel. A lista szerint a Szabolcs megyeiek közül csaknem az összes, öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található.
A Véda közúti intelligens kamerahálózat részeként március 26-ától működik az ország közútjain 160 változtatható helyű kamera. Hogy hol, mikor mérnek üzemszerűen, arról a rendőrség a honlapján (www.police.hu, Sebesség-ellenőrzések menüpont) naprakész tájékoztatást ad minden érdeklődőnek - írták.