Nőtt a Balatoni Hajózási Zrt. utasforgalma

Szerző: MTI 2016. 08. 11. 16:34
Kategória: Hírek

Az idén eddig 35 ezerrel több utas vette igénybe a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) különböző személyhajózási szolgáltatásait, ami mintegy 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - mondta Dónucz László, a cég értékesítési és forgalmi igazgatója csütörtökön a társaság félmilliomodik utasának köszöntésére rendezett ünnepségen Balatonfüreden.

A legnagyobb növekedést a menetrendi hajókon tapasztalták, a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon például több mint 11 százalékkal emelkedett az utasforgalom.

Az igazgató szerint a kedvező tendencia egyebek mellett annak köszönhető, hogy a társaság erősítette marketingtevékenységét és jelentősen bővítette viszont-értékesítő partnerhálózatát. Megjegyezte, hogy a cég megújult honlapja már napi 5-6 ezer érdeklődőt, felhasználót szolgál ki.

A BAHART a múlt évet 6,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 116 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. Az idén 2,53 milliárd forintos árbevételt terveznek a tavalyi 2,38 milliárd forint után.

A cég személyhajóin tavaly 660 ezren utaztak, 10,9 százalékkal többen a tervezettnél. A kompok forgalma tavaly változatlan díjszabás mellett 5,1 százalékkal nőtt, 998 ezer utast, 298 ezer gépjárművet, és 59 ezer kerékpárt szállítva. A tóparti önkormányzatok tulajdonában lévő BAHART 300 dolgozót foglalkoztat.