Minden eddiginél sikeresebb nyári évadot zárt a Kultkikötő

Szerző: MTI 2015. 09. 08. 17:22
Kategória: Hírek

Minden eddiginél sikeresebb nyári évadot zárt a Kultkikötő: az összművészeti fesztivál, amely a 10. szezonban két hónap alatt több mint 180 programot kínált a Balatonon, mintegy 50 ezer látogatót vonzott.

    Az idei mellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is várta a közönséget programjaival a Kultkikötő - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.


    A Budapest Jazz Orchestra augusztus végi koncertjével záruló Kultkikötő jubileumi műsorában szerepeltek színházi és zenés előadások, könnyűzenei koncertek, filmvetítések, kiállítások, gyerekeknek szóló előadások, kézműves foglalkozások és dél-balatoni borászatok borkóstolói.
    Mint a közleményben áll, az első balatonboglári évad felülmúlta a várakozásokat: a Kultkikötő nagyszínpadi színházi előadásait, a Kápolna Színpad koncertjeit, valamint a gyerekeknek szóló előadásokat is kedvelte a közönség. A színházi előadások közül a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciója, Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiája, valamint Udvaros Dorottya Mégis szép című zenés estje vonzotta a legtöbb látogatót.
    Balatonfenyvesen a fedett színpad és nézőtér elsősorban a családosok körében aratott sikert: legtöbben a gyerekeknek szóló programokat látogatták.
    Balatonföldváron a programsorozat saját színházi bemutatóval indult: Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásából készült előadás. A lemez két újabb oldala címmel - Nagy Sándor és Nagy Viktor közreműködésével - ez a produkció nyitotta a csütörtöki kamaraszínházi előadások sorozatát.
    Az idei nyáron az időjárás kedvezett a szabadtéri színháznak, minden helyszínen minden előadást megtartottak. Egyetlen estén esett az eső: a kecskeméti Katona József Színház Mohácsi János rendezte Balfék című bohózata az előadás közepétől az eső miatt a rendezvénysátorban folytatódott.
    A nagyszínházi programok közül a legtöbb látogatót a Játékszín Primadonnák című bohózata, a Quimby együttes fellépése és a 10. évadot ünneplő Budapest Bár-koncert vonzotta. Nagy Viktor ügyvezető igazgató ezen az estén a 10 év emlékezetes pillanatait osztotta meg a közönséggel - áll a közleményben.
    Mint írják, a www.kultkikoto.hu oldalon és a Kultkikötő hivatalos közösségi oldalán a szervezők hamarosan már a következő nyár programjairól is tájékoztatják a közönséget.