Megjelentek az első tételek az elektronikus értékesítési rendszerben

Szerző: MTI 2015. 01. 23. 11:32
Kategória: Hírek

Megjelentek az első tételek az elektronikus értékesítési rendszerben (eér) - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint az első körben tíz eljárásban kezdődik meg az árverés februárban.


    Az NFM közölte: az oldalon egy egyszeri 7000 forintos díj ellenében bárki regisztrálhat, az árveréseken azonban csak az vehet részt, aki előzetesen nyilatkozik arról, hogy nem áll kapcsolatban a felszámolás alatt álló vállalkozással. A portál használatával kapcsolatos információkat a felhasználói szabályzat tartalmazza, amely a kormányzati honlapon érhető el.


    A minisztérium emlékeztetett, hogy a felszámolás alá került vállalkozások vagyontárgyait - például a telkeket és az autókat -  az idei évtől központosítottan, új, korszerű internetes felületen értékesítik.
    A közlemény szerint az eér elősegíti, hogy minél többen vegyenek részt az eljárásokban licitálóként, ezzel élénkítve az árversenyt. A befolyó magasabb vételárnak köszönhetően pedig a felszámoló várhatóan a korábbiaknál nagyobb hányadát tudja kifizetni a hitelezői igényeknek és munkavállalói kintlévőségeknek.
    A rendszer a felületen történő összes cselekményt naplózza és eltárolja, így az értékesítés és az üzemeltetés is átláthatóvá válik - írták.