Megdőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés Fonyód és Balatonszemes között

Szerző: MTI 2016. 06. 10. 11:46
Kategória: Hírek

Egy csőtörés miatt kiömlött víz alámosta egy platánfa gyökérzetét Balatonbogláron. A megdőlt fa veszélyeztette a vasúti forgalmat és a felsővezetéket.

A siófoki és a balatonboglári tűzoltókat, valamint a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották Balatonboglárra, a Kodály Zoltán utcába, ahol eltörött egy vízcső, a kiömlött víz pedig alámosta egy körülbelül huszonöt méter magas platánfa gyökérzetét. A fa megdőlt a vasút irányába, veszélyeztetve ezzel a vasúti forgalmat és a felsővezetéket. A közlekedők biztonsága érdekében 9 óra 40 perckor lezárták a Kodály Zoltán utcát és leállították a vasúti forgalmat. A balatonboglári önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével, motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

A vasúti közlekedés 12 óra 40 perckor állt helyre az érintett szakaszon, addig Fonyód és Balatonszemes között az utasokat vonatpótló buszokkal szállították. A beavatkozás során személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu/