Kiemelten fontos a Bakony-Balaton régió

Szerző: MTI 2014. 12. 16. 14:44
Kategória: Hírek

A kormány kiemelten fontosnak tarja a Bakony-Balaton régiót, az itt élők komfortérzetének növelését és azt, hogy minél többen jöjjenek ide – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Veszprémben.

 

    A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. évértékelő sajtótájékoztatóján Seszták Miklós elmondta, a terület jelentőségét mutatja az is, hogy miniszteri biztos dolgozik a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért Mihalovics Péter személyében.
    Hozzátette: a gyermekek körében nagyon népszerű a Balaton és a Bakony, a legtöbben közülük ebbe a térségbe szeretnének utazni. Úgy vélte, éppen ezért nagy a felelőssége a turisztikai szakembereknek, akiknek ezt az álmot lehetőségük van tartalommal megtölteni.
    Mihalovics Péter, a Bakony és Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a sokszínűség és az egység a régió két legfontosabb jellemzője, amely mind a területre, mind a településvezetőkre igaz.
    Hozzátette: a turisztikai attrakciók végeláthatatlan sorozata jelenti a sokszínűséget, ugyanakkor a közös ügyek mellett – mint a 8-as út vagy a Pannon Egyetem fejlesztése – is képesek összefogni, egységesek lenni.
    "Megpróbálok ennek az egységnek a közvetítője lenni" – fogalmazott Mihalovics Péter, aki elmondta, hogy a következő időszakban sok megpróbáltatás elé néznek, s ezért kérte, támogassák az egységet a vezetők.
    Lencsés Tamara, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a meglévő értékeket fejlesztik, illetve új szolgáltatásokat vezetnek be.
    Hangsúlyozta: a wellness turizmuson belül mind nagyobb hangsúlyt helyeznek a "mindness" turizmus fejlesztésére, amely a szellemi jólétet is támogatja.
    A jövő évi tervek között említette a termékfejlesztései stratégia elkészítését, amelyet a 2016-17-ben valósítnak meg.