Ismét járható a 7-es főút fonyódi szakasza

Szerző: MTI 2015. 12. 23. 10:54
Kategória: Hírek

Az ünnepekre megnyitották a forgalom előtt a 7-es főútfonyódi szakaszát, amelyet az omlásveszélyes partfal helyreállításának idejére zártak le november 4-én - tájékoztatta Hidvégi József (Fidesz-KDNP),Fonyód polgármestere szerdán az MTI-t.

 

    A 7-es főút fonyódi kikötő és Fonyód-Bélatelep vasútállomás közötti szakaszának lezárására azért volt szükség, mert stabilizálni kívánták az úthoz közeli, időnként omlásnak induló löszfalat.
    A polgármester beszámolója szerint az út megnyitását eredetileg december 11-ére ígérték, de már a hónap elején jelezték, hogy csúszni fog a munka. Az érintett útszakaszt január 4-én még két napra lezárják a hátralevő földmunkák befejezéséhez.
    A veszélyeztetett hegyoldalt fémből és műanyagból álló hálóval rögzítették, és cserjéket ültetnek a területre. Mindez legalább 20 évre stabilizálja majd a partfalat - mondta a polgármester.

Fotó: Varga György

 

Ipari alpinisták védőhálót terítenek le a fonyódi löszfal oldalán 2015. december 1-jén. A 7-es főút mellett lévő megcsúszott löszfal helyreállításai munkálatai során kivágták a veszélyes fákat és több mint ezer köbméter fellazult homokot távolítottak el. Az ipari alpinisták közel 1200 négyzetméter védőhálót terítenek le. MTI