Beismerő vallomást tett az emberöléssel gyanúsított viszi férfi

Szerző: MTI 2014. 12. 04. 21:39
Kategória: Hírek

 Beismerő vallomást tett az a 18 éves viszi férfi, aki ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese a november közepén történt gyilkosságról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

    Szijártó István elmondta, hogy a férfi - akit kedden őrizetbe vettek, majd csütörtökön előzetes letartóztatásba helyeztek - tettét azzal indokolta, hogy új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol munkába álljon, és ehhez pénzre volt szüksége.

    A rendőrség korábbi közlése szerint november 18-án az esti órákban viszi otthonában holtan találtak egy idős nőt, aki az orvos szakértői vélemény szerint bűncselekmény áldozata lett. A nyomozást ismeretlen tettes ellen indították el.
Az ügy részleteiről beszámoló főkapitány-helyettes elmondta: az áldozatra a fia és a menye a veranda lépcsőjén talált rá, miután az újságpénzt beszedőnek gyanús lett, hogy megtelt az asszony postaládája, és értesítette a hozzátartozókat.
Szijártó István tájékoztatása szerint a gyilkosság gyanúsítottja egy korábbi, vagyon elleni és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt került a rendőrség látókörébe. A helybeli férfit többször kihallgatták, ellentmondásba keveredett, végül a bizonyítékok súlya alatt megtört és beismerő vallomást tett.
A főkapitány-helyettes elmondása szerint a faluban korábban elterjedt szóbeszéd alapján a férfi azt remélte, hogy pénzt talál az egyedül élő 71 éves asszony házában. November 15-én késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz, és egy vascsővel 10-11 nagy erejű ütést mért a fejére. Az idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül életét vesztette.
A férfi átkutatta a lakást, de csak az asszony pénztárcában talált tíz- és húszezer forint közötti összeget. Otthon elégette a ruházatát és a cipőjét, és másnap reggel elutazott Sárvárra, hogy munkába álljon. A rendőrök az új munkahelyének zalaegerszegi szállásán fogták el.
A rendőrség álláspontja szerint a cselekmény többszörösen minősített emberölés, ami a büntető törvénykönyv szerint 10-20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető - közölte a főkapitány-helyettes.