Balatoni Szövetség: kiváló volt idén a tó vize

Szerző: MTI 2015. 09. 28. 16:57
Kategória: Hírek

Kiváló volt idén a Balaton vízminősége, szép a strandok gyepe, s leginkább az akadálymentesítésben van még teendő - hangzott el a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő verseny hétfői zárórendezvényén Balatonfüreden.

 

    Balassa Balázs, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke önkormányzati vezetőknek és üzemeltetőknek összegezte a minősítés során szerzett tapasztalatokat.
    Megállapították, hogy a vízfelület egy strand kivételével mindenütt tiszta volt, sok helyen működtettek értékmegőrzőket, alakítottak ki árnyékolókat a játszótereken. A BSZ elnökének közlése szerint a bírálóbizottságot meglepte, hogy a déli parti szabadstrandok szolgáltatási színvonala több esetben is elérte a fizetős strandokét.
    Kifogásolták ugyanakkor, hogy a vizesblokkokban több helyen hiányzott a papír vagy a kéztörlő. Akadt, ahol a mozgáskorlátozottaknak kialakított illemhelyek, pelenkázók zárva voltak.
    Fadgyas Erzsébet, a minősítésben részt vevő Somogy megyei tisztifőorvos jelezte, hogy a dél-balatoni standoknak csak a 30 százaléka mondható akadálymentesítettnek
    Tájékoztatása szerint az idén a Balaton vízminősége mindenhol kiválónak bizonyult, sem szennyezés, sem algaszaporulat nem fordult elő.