Balatonbogláron épül fel a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportcsarnoka és akadémiai épülete.

Szerző: dbhir.hu 2015. 02. 02. 20:01
Kategória: Hírek

Az akadémia létesítményei két egymáshoz közeli, de különálló telken állnak majd. Az egyik helyszínen, az Urányi János Sportközpont mellett új, nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportcsarnok épül, amely az akadémia hallgatóinak és az itt edzőtáborozó külföldi versenyzőknek biztosít lehetőséget a sportolásra.

A csarnokban három, a nemzetközi szabványnak megfelelő kézilabdapálya áll majd rendelkezésre, amelyeket edzések idején függönnyel választanak el. A pályák sportpadló borításúak, de nemzetközi mérkőzések idejére speciális padlót telepítenek a játéktérre. A bajnoki mérkőzésekre érkező nézők a számukra kialakított 200 fő befogadóképességű lelátón foglalhatnak helyet, míg nemzetközi mérkőzés esetén az ülőhelyek száma, a rendezvény idejére felállított mobil lelátóknak köszönhetően 1500 férőhelyre egészül ki. Az épületben helyet kap egy, az egészségi és fizikai állapotot ellenőrző orvosi szoba és egy teljesítménydiagnosztikai labor, nyolc 25 fős öltöző, továbbá két edzői és két játékvezetői öltöző.

A további létesítmények egy vízparti telken kapnak helyet. Az akadémiai falu feladata, hogy kiszolgálja a sportolók, tanáraik és nevelőik év közbeni elszállásolását, gondoskodjon étkeztetésükről, tanulási lehetőségeiktől, rekreációs igényeitől. Az épületekben egy tanári és egy betegszobát, egy tágas társalgót és egy abból nyíló teakonyhát helyeznek el. Az étterem konyhája 250 ember helyi fogyasztását, valamint 150 adag kiszállítását biztosítja.

Első ütemben a csarnok készülhet el, a tervek szerint már 2015 elején, majd a központi épületet 2015 közepén adhatják át. A beruházás mintegy nettó 3,8 milliárd forintba kerül.

Forrás és még több információ:http://mnsk.hu/