Állampapír értékesítési pont nyílt a Fonyódi Kormányablakban

Szerző: - 2016. 02. 18. 19:26
Kategória: Hírek

Újabb állampapír-értékesítési pont nyílt Somogy megyében, Fonyódon. A Magyar Államkincstár 2013-ban tíz, 2014 őszén huszonöt, a 2015. decembertől pedig újabb huszonnégy állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatot nyit áprilisig. Az ünnepélyes megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón dr. Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott is részt vett.

A Magyar Államkincstár állampapír forgalmazási szolgáltatásainak minél szélesebb körben való elérése, az állampapír vásárlási hajlandóság és a Start-értékpapírszámla nyitás növekedése, az ügyfél elégedettség fokozása érdekében igyekszik közelebb kerülni az ügyfelekhez, ezért országszerte új értékesítési pontokat nyit. Balatoni Ildikó a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a mai megnyitóval egybekötött fonyódi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az elmúlt években egyre többen választották ezt a kockázatmentes befektetési formát. 2013-ig csak a Kincstár Megyei Igazgatóságain, a fővárosban és a megyeszékhelyeken voltak elérhetők a Kincstár befektetési szolgáltatásai. Azóta már 38 értékesítési pont nyílt az országban és 2016-ban további 22 kerül megnyitásra, melyből 2 a Somogy megyei ügyfeleket szolgálja. Ezen ügyfélszolgálatok lehetőséget biztosítanak meglévő és leendő ügyfeleinknek, hogy megismerkedhessenek a Kincstár által nyújtott szolgáltatásokkal.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntőjében üdvözölte az újabb megyei állampapír értékesítési pont megnyitását. Mint mondta ezt követően nem csupán a Fonyódi Járás 35 ezer lakója, de az egész megye, sőt a nyári idegenforgalmi szezonban a máshonnan érkezett ügyfelek is élni tudnak az állampapír vásárlás lehetőségével. Móring József Attila a térség országgyűlési képviselője is szintén az új értékesítési pont nyújtotta lehetőségeket emelte ki a somogyi állampolgárok érdekében.

Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója egyebek mellett a stabil befektetői bázisként működő állampapírpiac előnyeit méltatta. Elmondta, az államadósságnak mintegy 14 százaléka, ezen belül a forint alapú adósságnak közel 21 százaléka van a lakosság kezében. Hidvégi József Fonyód város polgármestere szerint pedig a kisbefektetők is könnyebben helyezik el néhány tízezer forintnyi megtakarításukat a kockázatmentes állampapírba, ha azt lakhelyükön tehetik.

A jövőben Somogy megyében még Siófokon tervezi hasonló pont nyitását a Magyar Államkincstár.

Forrás:http://www.kormanyhivatal.hu/