A siófoki térség szennyvízkezelését közel 7 milliárd forintból fejlesztik

Szerző: MTI 2015. 11. 25. 15:34
Kategória: Hírek

A siófoki térség szennyvízkezelését közel 7 milliárd forintból fejlesztik, a beruházás részeként határidőre elkészültek a csatornarendszerek, most zajlik a műszaki átadás-átvétel - jelentette be Hidvégi József, a projektgazda önkormányzati társulás elnöke hétfőn fonyódi sajtótájékoztatóján.

 

    A siófoki agglomeráció szennyvíz-projektjében Siófokon, Balatonföldváron, Zamárdiban és Balatonendréden csatornázták azokat az utcákat, településrészeket, ahol eddig nem épült ki a hálózat.
    Hidvégi József kifejtette, a fejlesztés legnagyobb nyertese Siófok töreki városrésze, valamint Balatonendréd, ahol korábban egyáltalán nem volt csatornázás.
    Hangsúlyozta, az uniós támogatású beruházás szükséges önerejét egy friss kormánydöntés értelmében központi költségvetési forrásból fedezik, ami családonként 200 ezer forint megtakarítást jelent.
    A projekt keretén belül 953 házi bekötési lehetőség épült ki. A térség szolgáltatója jelentős kedvezménnyel ösztönzi majd az érintett lakosságot, hogy jövő év első hónapjaiban csatlakozzanak rá az új rendszerre.
    A beruházás része egy új, korszerű, a réginél nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telep megépítése is Siófokon, amelynek első üteme ez év végére, a másik része már a következő uniós fejlesztési ciklus finanszírozásában, jövőre készül el a társulási elnök tájékoztatása szerint.