Zsarolás Balatonfüreden

Szerző: dbhir.hu 2019. 04. 06. 21:04
Kategória: Hírek

   További hat személyt gyanúsítanak a balatonfüredi rendőrök a bűncselekmény elkövetésével.

    Zsarolás bűntett miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon négy személy ellen, akik a sértettől több alkalommal több millió forintot követeltek. A sértett 2019. március 27-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2019 márciusában egy magát hivatalos személynek kiadó férfi többször pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről. Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő a sértettől összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki. A balatonfüredi nyomozók 2019. március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban fogtak el egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt. Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök. A négy személyt előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. március 29-én elrendelt.

A rendőrök az átvett készpénz egy részét a gyanúsítottak birtokában megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

A nyomozás során újabb személyek kerültek a balatonfüredi nyomozók látókörébe, akik a gyanú szerint részt vettek a bűncselekmény végrehajtásában. A rendőrök további hat embert fogtak el 2019. április 3-án, valamint április 4-én, és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Közülük három személyt őrizetbe vettek, és az illetékes bíróság 2019. április 5-én elrendelte egy 21 éves nádasdladányi férfi letartóztatását, valamint egy 16 éves és egy 17 éves lány bűnügyi felügyeletét. A rendőrök egy 16 éves fiút, egy 20 éves érdi, valamint egy 32 éves székesfehérvári férfit a gyanúsítotti kihallgatásukat követően szabadon engedtek.

Forrás és még több információ: http://www.police.hu