Vitorlás borult fel a másodfokú viharjelzésben

Szerző: dbhir.hu 2017. 07. 16. 15:13
Kategória: Hírek

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2017. július 15-én 13 óra 14 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a Siófok-Széplak előtti vízterületen, a parttól körülbelül két kilométerre egy vitorlás felborult és ketten vízbe estek. 

A vízirendőrök azonnal a felborult vitorláshoz siettek, ahol a hajó két utasát a vízből a csónakba emelték, majd a Vízimentők Országos Szakszolgálata elvégezte a felborult jármű műszaki mentését.  

Az Alsóörs előtti vízterületen 2017. július 15-én 16 óra 31 perckor egy vitorlás csónak volt képtelen az erős szél miatt önerőből partot érni. A vízirendőrök ezt észlelve azonnal a csónakban utazók segítségére siettek, akiket a járművel együtt a kikötőben biztonságba helyeztek.

A balatonföldvári vízirendőrök 2017. július 15-én 16 óra 35 perckor pedig a balatonudvari vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre észlelték, hogy az erős északi szélben két fiatal egy gumicsónakkal képtelen volt partra jutni. Az egyenruhások ezért a helyszínre érve azonnal kiemelték a vízből a bajbajutottakat, majd a gumicsónakot és két utasát a partra vitték.  

A mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.