Vasárnapig lehet interneten kitölteni a mikrocenzus kérdőívet

Szerző: MTI 2016. 10. 06. 17:58
Kategória: Hírek

Október 9-éig, vasárnap éjfélig lehet az interneten kitölteni az október 1-jén indult mikrocenzus (kis népszámlálás) kérdőíveit - hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A tájékoztatás szerint eddig több mint 38 ezren, a válaszadásra kijelölt háztartások 8,7 százaléka töltötte ki online a kérdőívet, a legtöbbet budapesti címekről.

Október 10-étől már csak számlálóbiztos veheti fel egy háztartás adatait - közölte a KSH.

A statisztikai hivatal október 1. és november 8. között tart kis népszámlálást, úgynevezett mikrocenzust. A népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, a lakosság 10 százaléka, csaknem egymillió ember megkeresésével, hogy felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

Az összeírás 2148 település 440 ezer címét érinti, a kiválasztott lakásokban élők részvétele kötelező, de a kérdőíveken nem szerepel a válaszadók neve, és az adatokat kizárólag statisztikai célokra használhatják.