Változékony lesz az időjárás a jövő héten

Szerző: dbhir.hu 2020. 07. 19. 19:51
Kategória: Hírek

    A hét elején nyárias meleg és sok napsütés várható, szerdán ismét csapadékosabb lesz az időjárás. Utána visszatér a napsütés, de a hétvégén ismét lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

    Hétfőn a pára- és ködfoltok hamar feloszlanak, ezt követően gomolyfelhős, napos idő valószínű. Elszórtan lehet záporeső, de az Északi-középhegység térségében, az Alpokalján az ég is megdörrenhet. A Kisalföldön erősödhet meg a szél, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz, napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.
    Kedden napos idő várható, de az északkeleti megyékben kialakulhat zápor, zivatar. Átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-33 fok között várható.
    Szerdán északnyugat, észak felől egy szakadozott felhősáv vonul át. Több napsütés délelőtt a déli, délután az északi megyékben valószínű. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, a nap második felében már inkább a déli országrészben lehet csapadék. A szél megélénkül, zivatar környékén megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között valószínű.
    Csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-16 fok lesz. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.
    Pénteken sok napsütés ígérkezik, legfeljebb a Kisalföld és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű.
    Szombaton nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximum 20-30 fok között alakul.
    Vasárnap sok felhőre, csak kevés napsütésre van kilátás, több helyen valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 21-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.