Tűzijátékok a Balatonnál 2018.

Szerző: dbhir.hu 2018. 08. 18. 21:21
Kategória: Hírek

   A balatoni településeken hosszú évek óta elmaradhatatlan az augusztus 20-i ünnepi műsort követő tűzijáték, de lesznek helyek, ahol már 19-én fénybe borítják az eget. Több megyei lap gyűjtötte össze a környező településeken a tűzijátékok kezdő időpontjait.

Sümegen, a Hét vezér téren lesz 20-án a tűzijáték Varga Miklós koncertjét követően, 21 órakor.

Tapolcán hagyományosan az ünnepi napok és borhét eseményeit színesíti a tűzijáték 20-án. A Palmetta együttes koncertje után, 21 órakor kezdődik a légi látványosság.

Révfülöpön lézershow és fényjáték lesz 20-án a sétányon 21 órától.

Badacsonytomajon augusztus 19- én Fényvarázs címmel rendeznek parádés vízi ünnepet, annak keretében idén is feldíszített vitorlások vonulnak ki a vízre 21 órától a kikötőből. A tűzijáték 22 órakor lesz, majd a vitorlások visszatérnek a kikötőbe.

Balatonkenesén idén közel tíz-tizenkét perces tűzijátékkal készülnek 20-án 21:30-kor, melyet a strandról lőnek fel, így közvetlenül emellett, a Széchenyi parkból nézve lesz a leglátványosabb. A eseményt zenei aláfestés kíséri, de a muzsikaszó a tűzijáték végén sem hal el, hiszen közvetlenül utána az Ismerős Arcok zenekar koncertje következik a parkban.

Balatonbogláron a Platán strandon a Boglári Szüret keretében rendezik meg a hagyományos ünnepi tűzijátékot, amelyet augusztus 19-én 22 órától lehet megnézni. A látványos tűzijátékot itt lézershow is kíséri, érdemes lesétálni tehát a partra, ahol a vízen tükröződő fényeső felejthetetlen élményt nyújt majd a közönségnek.

Fonyódon a Szent István Napok keretében három napos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket a Balaton parton. Lesz koncert, táncház, néptánc, az elmaradhatatlan tűzijátékot pedig 20-án 22 órától láthatja majd a közönség.

Zamárdiban augusztus 18-20 között rendezik a Nemzedékek Fesztiválját a Kossuth utcai rendezvénytéren. Augusztus 20-án 20 órától Stone koncert lesz, 21 órakor pedig ugyanitt tűzijátékra várják az érdeklődőket.

Siófokon tartják a balatoni térség legnagyobb tűzijátékát augusztus 20-án 21 órakor. A magasra lőtt, színes, zenével kísért ünnepi játékot sokan nézik a vízről, a hajózási cég például tűzijátéknéző séta- és bulihajót indít a siófoki kikötőből ezen a napon. Mások a Víztoronyból vagy éppen az óriáskerékről figyelik a légi petárdákat és bombákat. Helyszíne a hajóállomás melletti Rózsakert, ahol 19 órától a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.

Badacsonyban augusztus 19-én tartják az ország leglátványosabb vitorlás felvonulását és vízi parádéját. A feldíszített, kivilágított vitorlások felvonulása közben 22 órától a mólóról csodálhatjuk meg a tűzijátékot.

Hévízen a Borünnep zárásaként az Ace of Base zenekar énekesnőjének 20:30-kor kezdődő koncertje után lesz a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték. Egy pohár proseccoval a kezünkben élvezhetjük a Deák téri forgatagból a csodaszép fényeket.

Keszthelyen is tűzijáték zárja az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Az ír kocsmazenét játszó Firkin zenekar megalapozza a hangulatot a 21 órakor kezdődő parádéhoz. A tűzijátékot a Balaton partról érdemes néznünk.

Veszprémben is rengeteg program vár mindenkit augusztus 20-án, a tűzijátékot a Holdviola koncertje után 21 órakor nézhetik meg az érdeklődők az Óváros téren.

Balatonfüreden szintén nagyon látványos tűzijátékra lehet számítani. A rakétákat augusztus 20-án 22 órától a partról kezdik fellőni, nagyon szép látványban lesz része azoknak, akik lesétálnak a Balaton partjára és onnan nézik majd meg az eseményt.

Balatonberényben 22 órakor kezdődik a fény és lézerszínházzal egybekötött tűzijáték a községi strandnál.

Balatonmáriafürdőn 22:30-kor indulnak az ég felé a rakéták a központi strandon.

Balatonszemesen a zenepavilonnál a koncertek után 22 órától látható a tűzijáték.

Csopakon a Rulett együttes műsora után 22 óra körül kezdődik a tűzijáték.

Balatonföldváron a Kikötő melletti területen 21 órakor lesz a tűzijáték.

Balatonvilágoson, a Magas-parton 21:30-kor kezdődik a tűzijáték és lézershow.

További információk: zaol.hu; veol.hu, likebalaton.hu

Forrás: hirbalaton.hu