Tűzeset miatt beomlott a révfülöpi kilátó

Szerző: dbhir.hu 2020. 02. 13. 06:36
Kategória: Hírek

    Tűzeset miatt beomlott a révfülöpi Fülöp-hegyen lévő kilátó csütörtök hajnalban.

    A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a kilátó kigyulladt, és az épület belső csigalépcsője, valamint a teteje égett teljes terjedelmében. A kővágóörsi önkéntes és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók az oltás mellett a kilátó kőből épített szerkezetét, valamint a környező füves, fás területet is védték vízsugarakkal. A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott.

   (Frissítve)Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.

   A Balaton-parti település vezetője elmondta, a közel 22 méter magas kilátót az ezredfordulón építtette az önkormányzat; volt rajta villámhárító és biztosítás is kötöttek rá. Kondor Géza elmondása szerint az éjszaka februárra nem jellemző dörgésekkel kísért vihar volt a térségben és a tűzoltók feltételezése szerint villámcsapás okozhatta a tüzet a kilátóban.

   A polgármester közölte, nagy civil összefogás van kibontakozóban a településen, hogy mielőbb újra látogatható legyen kilátó.