Turizmus-vendéglátás szak indul a Gábor Dénes Főiskolán

Szerző: dbhir.hu 2016. 11. 10. 18:13
Kategória: Hírek

Új képzést indít a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa. A közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakot 7 félév alatt lehet elvégezni nappali oktatás keretében.

A Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa új képzést indít. A közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakot 7 félév alatt lehet elvégezni nappali oktatás keretében.

      Az új szak célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik a közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek a turizmus és a vendéglátás területén tevékenységek végzésére és irányítására, szervezésére.
      A gazdasági jellegű tudásanyag egy része speciálisan a turizmushoz, vendéglátáshoz kötődik, csak ezen a szakon szerepel. Az alapképzésben meglehetősen sokféle ismeretkörben tájékozódhatnak a hallgatók, így előnyös, ha kellően nyitottak az olyan témakörök iránt, mint a marketing, pénzügy, emberi erőforrás-menedzsment és a kontrolling. Nem elhanyagolható, hogy a szakterületük fontosabb jogszabályi előírásaival, földrajzi és kulturális vonatkozásaival is tisztában legyenek.
      A felmérések szerint a munkaadók mindenekelőtt a turizmus különböző folyamatait menedzselni képes tudással és idegen nyelvi kompetenciákkal rendelkező, gyakorlatias szemléletű fiatal diplomás alkalmazását részesítik előnyben. Tovább növelheti a foglalkoztatók érdeklődését az üzleti, értékteremtő folyamatok és az információtechnológia korszerű lehetőségeinek integrált alkalmazási képessége.
      Az új képzésről további információkat az intézmény honlapján lehet olvasni: http://www.gdf.hu/hirek/turizmus-vendeglatas-szak

Forrás:www.siofok.hu