Több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a Balatonra a nyári szezonban

Szerző: dbhir.hu 2020. 10. 02. 19:57
Kategória: Hírek

     A balatoni nyári szezonban szeptember 27-éig több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a magyar tengerhez - közölte MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték, rekordot döntött a kerékpárosok száma, közel 88 ezren vették igénybe a szolgáltatást.

    Az idén bevezetett, a nyári tó körüli utazást biztosító Balaton 24 és Balaton 72 jegytípusból mintegy 16,8 ezer utas vásárolt.

    A MÁV adatai szerint a nyári szezonban a legnagyobb utasforgalmú állomás az idei évben is Siófok volt 314 ezer utassal, majd Fonyód, Balatonfüred, Balatonlelle, illetve Keszthely következett.

    A balatoni állomások és megállóhelyek közül Balatonakarattya, Vonyarcvashegy, illetve Csittényhegy utasforgalma növekedett tavalyhoz képest a legnagyobb mértékben, 15 százalék felett.

    Az északi parton a júliusi és augusztusi Retró hétvége rendezvényeken közlekedő különleges gőz- és dízelmozdonyok, valamint étkezőkocsik szintén több ezer utast vonzottak a Balatonhoz.

    A közleményben felidézik, hogy az idei év egyik legnagyobb fejlesztése a Balatonnál a légkondicionált InterCity-kocsik számának növelése volt.

    A MÁV a közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy szeptember 28-tól versenyképesebb és utasbarát kínálatot vezetettek be több dunántúli viszonylaton, a Balaton déli partját, Zalaegerszeget, Nagykanizsát, Keszthelyt, Szombathelyt, Székesfehérvárt és Veszprémet érintően.

    A Balaton déli partján mostantól kezdve a nyári időszakon kívül is óránkénti távolsági közlekedést biztosít a vasúttársaság.