Teátrum turnéra készül a Quimby: Balatonboglárra is ellátogatnak novemberben

Szerző: dbhir.hu 2018. 09. 15. 12:03
Kategória: Hírek

   Három év pihenő után a Quimby most visszatér a színházakba, ahol a rock and roll helyett a fókusz az apróbb mozzanatokon és finomabb dalokon lesz a zenekar saját, formabontó színházi világában – tájékoztatott közleményében az együttes. A Quimby Teátrum november 10-én Balatonboglárra is megérkezik, az előadás az Urányi János Sport és Szabadidő Központban csíphető el.

A Quimby idén már játszott szimfonikus zenekarral, cirkuszi artistákkal, láthattuk dalaikat képként, most pedig az őrületes fesztiválszezon után a nagyszínpadokról a meghittebb terekbe költözik és ősztől ismét egyik kedvenc játszóterén, a színházakban adja át magát az önfeledt muzsikálásnak. A Quimby Teátrumban előkerülnek a finomabb dalok, amelyek a zajos közeg helyett a megszentelt figyelemre vágynak és a színház intim közegében bontakozhatnak ki igazán, de itt akár a koncerteken gyakran elkiabált számok is színházi gúnyát ölthetnek. Hiszen éppen erre jó a színház: a szereplők gondtalan belefeledkezhetnek a játékba, míg a közönség nyugodtan elmélyedhet az elé tárt világban.

Nagyon imádjuk a Teátrumot, hiszen ilyenkor a színházba bevonulva olyan számokat tudunk megmutatni, amelyek sehova máshova nem passzolnak, csak egy különösen figyelmes közönséghez tudnak elérni, ahol a leejtett radír is zenei hang, és ahol a nagyon apró gesztusok is megélnek, ellenben egy rock and roll koncerttel. Ennek megfelelően válogatjuk a számokat, és nemcsak arról van szó, hogy olyan dalok hangzanak el, amelyek csak oda illenek, hanem egyébként vad dolgokat átlényegítünk, átdolgozunk, teátrumra alkalmazunk

meséli Varga Livius a Teátrum-élményről.

A Quimby tagjaitól amúgy sem állnak távol a teátrális eszközök, itt azonban egy teljes előadás szalad fel a történetek, dialógusok, gesztusok és némajátékok  mentén felfűzött estére. A katartikus vég ezúttal sem maradhat el.

A Balatonhoz legközelebb október 20-án Veszprémben, a Hangvillában, illetve november 10-én Balatonbogláron, az Urányi János Sport és Szabadidő Központban tartanak fellépést.

A turné többi állomása itt elérhető.

Forrás: hirbalaton.hu