Támogatás a helyben élő családoknak Balatonföldváron

Szerző: dbhir.hu 2018. 08. 12. 10:50
Kategória: Hírek

   Pénzt kapnak Balatonföldváron az óvodába és iskolába járó gyerekek szülei szeptemberben. A város önkormányzata 2013 óta minden esztendőben így támogatja  a gyermekeket nevelő helyben élő családokat- olvasható a település honlapján.

   Balatonföldvár Város Képviselő-testületének Humán Bizottsága óvoda- és iskolakezdési támogatásban részesíti a balatonföldvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen Balatonföldváron élő szülőt, törvényes képviselőt:

– óvodás gyermek esetében 10.000.-Ft/fő

– alsó és felső tagozatos gyermek esetében 12.000.-Ft/fő összegben.

A támogatást az általános iskolai tanulók a tanévnyitó napján az iskolában, az óvodások a nyári szünet után az óvodakezdés első hetében az óvodában vehetik fel. A fent megállapított támogatást kérelemre kapják azon balatonföldvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen Balatonföldváron élő szülők, törvényes képviselők is, akiknek gyermeke más vidéki általános iskolai oktatási intézményben tanul, illetve óvodai intézménybe jár.

A középiskolások szintén jogosultak támogatására. Kérelemre 15.000 forintot ítélhet meg számukra az önkormányzat humán bizottsága azoknak, akik az első szakma vagy az érettségi megszerzéséig nappali képzésen tanulnak.

Forrás: hirbalaton.hu