Somogyban még dolgoznak a hétfői vihar okozta károk felszámolásán

Szerző: dbhir.hu 2017. 07. 11. 21:41
Kategória: Hírek

  Somogy megyét, Tab és Siófok térségét különösen súlyosan érintette a hétfő esti vihar, több száz ingatlanban keletkezett kár, felszámolásukon még dolgoznak a tűzoltók és önkéntesek - mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek kedd este.

    Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a vihar okozta áramkimaradás 39 település 11 ezer fogyasztóját érintette, a nap folyamán sikerült szinte mindenütt a szolgáltatást helyreállítani, de akad még ingatlan, ahol aggregátor segítségével biztosítják az áramot.
    A károkat többnyire az okozta, hogy a szél által tövestül kicsavart vagy derékba tört fák lakóházakra, nyaralókra, gépjárművekre, vezetékekre estek. 
    A legkritikusabb helyszín Siófok Baross utcája, ahol most is a legtöbb tűzoltó dolgozik - közölte Bázelné Mihályka Szabina, aki a helyszínen tartózkodik. Ebben az utcában található az a kemping is, ahol az egyik fa egy sátrazó házaspárra dőlt - a súlyosan megsérült férjet kórházban ápolják. Rajtuk kívül még hárman megsérültek, miközben a segítségükre siettek.
    Az egyik Baross utcai ház tetejéről öt kidőlt fát kell eltávolítani. Ebben az utcában néhány gépjármű, és egy lakókocsi is totálkáros lett - mondta a szóvivő.
    A vihar után szünetelő vasúti közlekedés a kedd reggeli órákra állt helyre.