Keszthelyen és Siófokon jelölték ki a Balaton első hivatalos jégpályáit

Szerző: dbhir.hu 2017. 01. 09. 15:50
Kategória: Hírek

Keszthelyen már vasárnap kijelölték a Balaton jegén az első hivatalos jégpályát, kedden pedig újabb nyílik Siófokon, biztosítva néhány alapvető szolgáltatást is.

Keszthelyen, ahol a város műjégpályát is üzemeltet, igen nagy sikere volt már az első napon a Balaton jegén kijelölt korcsolyapályának – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Vinczéné Polgár Andrea, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő pályát felügyelő, karbantartó cég fürdőüzemeltetési divíziójának vezetőhelyettese. A hivatalosan 10-18 óra között nyitva levő keszthelyi jégpályánál két büfé szolgálja a vendégek kényelmét, továbbá illemhelyet is biztosítanak.

A siófoki önkormányzat érdekeltségébe tartozó Balaton-parti Kft. gondoskodott a siófoki pálya kijelölésről, és végzi annak üzemeltetését keddtől – Pintér Tamásnak, a kft vezetőjének közlése szerint. A cél az, hogy a Balaton jegén biztonságosan és szabályozott keretek között tölthessék a helyi és városba látogatók a szabadidejüket.

A 200×400 méteres nagyságú jégpályát az ezüstparti szabadstrandnál, az Arany János utca közelében jelölték ki, ahol hétfőn 15 centiméteres jégvastagságot mértek. A helyszínen reggel 9 órától délután 17 óráig egészségügyi ellátást is biztosít a siófoki önkormányzat, lesz mobil illemhely, és folynak az egyeztetések büfé nyitásáról is.

Siófok főterén január 25-ig működik egy ingyenes, 318 négyzetméternyi felülettel rendelkező műjégpálya is, amely minden nap 10.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. (A pálya valójában nem jégből van, hanem egy mobil, műanyag felületből, amelyet vízzel és síkosító anyaggal láttak el.) Itt lehetőséget biztosítanak korcsolyakölcsönzésre, –élezésre, a közeli büfében pedig forró italokat és meleg falatokat is lehet fogyasztani.

A Balatonlellei BL YachtClub műjégpályája Balatonlellén hétköznap délelőtt 10 és este 8 között, hétvégén pedig délelőtt 10 órától este 10 óráig várja a vendégeket.

Hétköznap a belépő 500 Ft, hétvégén 1000 Ft, de lehetőség van kedvezményes családi és kombinált jegy vásárlására.

A kizárólagos pályabérlés óránként 10 000Ft.

Korcsolya oktatás hétvégi délutánonként vehető igénybe.

A pálya nyitvatartása: hétköznap 10-20 óráig, hétvégén 10-22 óráig

A pálya webkamerán is megtekinthető a:http://www.idokep.hu/webkamera/tothbal

(dbhir.hu szerk.)

A hírben frissítés és módosítás történt! (17:22)

Forrás:www.hirbalaton.hu