Sinkó-Uribe Aurél és Bóna Kinga nyerte a sprint távú duatlon ob-t

Szerző: dbhir.hu 2020. 10. 10. 20:03
Kategória: Hírek

    A férfiaknál Sinkó-Uribe Aurél, a nőknél Bóna Kinga nyerte a sprint távú duatlon országos bajnokságot szombaton Balatonbogláron.

    A férfiaknál első tiszaújvárosi Sinkó-Uribe Aurél 53:27 perc alatt teljesítette az 5 kilométer úszásból, 20 km kerékpározásból és befejezésként 2,5 km futásból álló távot. Másodikként Kovács Márton Soma, harmadikként Józsa Botond ért célba.
    Sinkó-Uribe Aurél az MTI-nek elmondta: egy kicsit izgalmassá vált a verseny, amikor kerekpáron összejött egy nagyobb boly.
    "A leszállásnál frissnek éreztem a lábaimat, és végül a cél előtti dombon indítottam meg a hajrát, amely szerencsére elég volt a végéig. Most egy pár hét pihenő és újult erővel, valamint motivációval kezdek majd neki az alapozásnak" - nyilatkozta.
    A nőknél Bóna Kinga ért elsőként a célba - a női mezőnyben egyedüliként végzett egy óra alatt -, megelőzve Soós Fanni Kingát és Peszleg Dominikát.
    Bóna kiemelte: az utolsó futás volt a fontos, hogy annak minél kevesebben induljanak neki együtt.
    "Ez sikerült is, hiszen az első futás után öten maradtunk, és jól össze is tudtunk dolgozni a kerékpár során. Rögtön a második futás elejétől komolyabb tempót diktáltam, nem szerettem volna a hajrára hagyni a versenyt. Jó így zárni a szezont, mert még motiváltabban kezdem majd meg az alapozást a következő évre" - hangsúlyozta.

    Eredmények:


    férfiak:
1. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi TK) 53:27 perc
2. Kovács Márton Soma (PSN Zrt.) 53:32
3. Józsa Botond (Kistarcsai VSRC) 53:49


    nők:
1. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi TK) 59:39 perc
2. Soós Fanni Kinga (PSN Zrt.) 1:00:00 óra
3. Peszleg Dominika (Team Újbuda SE) 1:00:15