Sikerrel zárt a Nyitott Balaton akció

Szerző: dbhir.hu 2017. 10. 16. 18:34
Kategória: Hírek

  Mintegy tizenötezer ember vett részt azon a 113 eseményen, amelyet az elmúlt egy hónapban szerveztek a Nyitott Balaton akció keretében az üdüdlőrégióban. Az őszi kezdeményezéshez 158 szálláshely és 125 vendéglátóhely is csatlakozott. Volt olyan program a Balaton partján, ami egy meleg nyári napnál is több embert mozgatott meg.

  A program alapvető célja az volt, hogy megmutassa a Balaton-régió, nem csak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti célt. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és egyedi, aktív programok álltak – nyilatkozta Fekte Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.

Több ezren érdeklődtek egyes gasztrofesztiválok iránt és több százan húztak bakancsot egyik-másik teljesítménytúra alkalmával. A szervezők elmondása alapján óriási az igény az őszi programokra is.

Fekete Tamás közölte, az október 15–én zárult akció után sem áll meg az élet a Balatonon. Számos látogatóhely, gasztroműhely, pincészet és rendezvény gondoskodik arról, hogy az őszi és a téli Balatonon is megtalálja bárki a kedvére való kikapcsolódást a tó környékén. Hozzátette: noha a Balaton már most is sok embert vonz főszezonon kívül is, a későbbiekben még népszerűbb lehet az őszi és téli Balaton, ha elindulnak a Kisfaludy program által támogatott fejlesztések.

Emlékeztetett arra, hogy mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel elindult a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni. A keretösszeg kizárólag hazai forrás, melyből a vissza nem térítendő állami támogatás 150 milliárd forint. A program révén vidéki szállodák és panziók, összesen mintegy 2000 szálláshely és 30 ezer szoba újulhat meg, és ötezer új munkahely jöhet létre. Ezek egyrésze a Balaton partján valósulhat meg.

Forrás: hirbalaton.hu