Sikeres vizsgát tettek a Dél-balatoni önkéntes tűzoltók

Szerző: dbhir.hu 2017. 12. 10. 10:05
Kategória: Hírek

    40 órás képzésen sajátította el tizennégy - fonyódi, látrányi, balatonboglári és budapesti – önkéntes a tűzoltó alaptanfolyam tudnivalóit, Siófokon. A mai sikeres vizsgát követően jogosulttá váltak a tűzoltási és műszaki mentési feladatokban való részvételre.

A megszerzett tudásuknak köszönhetően a fonyódi-, a látrányi önkéntes tűzoltó egyesület, a balatonboglári önkormányzati tűzoltóság és a budapesti székhelyű Speciális Mentési Egyesület tagjai, valamint olyan önkéntesek, akik nem tagjai egy egyesületnek sem a jövőben hatékonyan tudnak segíteni a bajba jutott állampolgároknak, elősegítik, előkészítik a kiérkező hivatásos tűzoltók munkáját, beavatkozását mind tűzeset, mind közúti baleset során. A tanfolyam során megismerkedtek a speciális tűzoltó szakfelszerelésekkel, megtanulták azok használatát, szerelését.

A levizsgázott hallgatók képesek kezelni a váratlan helyzeteket, veszélyhelyzeteket, melyek környezetükben is bármikor előfordulhatnak, de ők segíteni tudnak embertársaikon. Munkájukhoz erőt és kitartást kívánt Oláh László tűzoltó alezredes. Az oklevelek átadásakor a siófoki kirendeltségvezető reményét fejezte ki az iránt, hogy az önkéntes tűzoltók valamennyien a társadalom hasznára tudják fordítani a megszerzett ismereteket.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu