Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tartott fórumot Balatonlellén pénteken.

Szerző: dbhir.hu 2019. 05. 19. 13:05
Kategória: Hírek

A fórum elsősorban a közelgő Európa Parlamenti választásokról szólt, de szót ejtett a Balatonról és kérdésekre válaszolva helyi témákat is érintett.

   A Balatonlellei Művelődési Ház terme megtelt az érdeklődőkkel. A fórum első részében az Európai Parlamenti választásokról beszélt, előadta a FIDESZ álláspontját és arra kért mindenkit menjen el szavazni.

A fórum második részében szólt a Balatonról, mint a turizmusért is felelős miniszter.

 Elsősorban a belföldi idegenforgalom fontosságát emelte ki a Balaton kapcsán. Sok új pályázat fog megjelenni, arra bátorított minden település polgármesterét, vállalkozóit, hogy induljanak a pályázatokon .

 Hamarosan új kompok állnak szolgálatba, mivel a régiek elavultak. Új személyszállító hajók beszerzését is tervezik, ezért is tartotta indokoltnak a BAHART-ba az állam szerepének növelését, mert a helyi Önkormányzati források nem teszik lehetővé a fejlesztést.

A fórum harmadik részében a fórum alatt körbe adott papírra felírt kérdésekre válaszolt.

 Ezek között voltak elsősorban politikai kérdések is pl. letelepedési kötvény egészségügy helyzete stb.

Természetesen voltak közvetlenül Balatonlellét érintő kérdések.

 A helyi nagyberuházások okán is tönkre menő utak helyreállításával kapcsolatban azt az álláspontot képviselte, hogy azt a nagyberuházónak az építkezés végeztével helyre kellene állítania.

 Balatonlellének külön autópálya lehajtó építését firtató kérdésre válaszolva elmondta jelenleg ennek realitása nincs. Az autópálya építésekor lehetett volna. Jelenlegi árakon ez annyiba kerülne, hogy ezt az állam nem akarja támogatni.

 A helyi mentőállomás felújításának szükségességére válaszolva jelezte, hogy hamarosan mindenütt új mentőautók lesznek az országban. A helyi mentőállomások felújítására is van egy program, ez a belügyminiszterhez tartozik megpróbál ezzel kapcsolatban érdeklődni.

Rogán Antal nyitott volt minden helyi kisebb probléma megoldására is.

A fórumról felvétel is készült. Amennyiben ez elérhető lesz az interneten ennek elérhetősége is megtalálható lesz az oldalon.