Pecsételd körbe a Balatont két keréken

Szerző: dbhir.hu 2017. 04. 13. 11:46
Kategória: Hírek

“Pattanj kerékpárra és tekerd körbe a Balatont 2-3 nap, vagy akár egy hét alatt, ahogy neked kényelmes, közben gyűjtsd a pecséteket a látogatóhelyeken, Tourinform irodákban, éttermekben és szálláshelyeken!” Erre biztatják a szervezők a vállalkozó kedvűeket, cserében  220 kilométernyi aktív időtöltést, páratlan látványt, élményeket ígérnek hazánk egyik legszebb táján, na és persze nyereményeket.

A “Pecsételd körbe a Balatont két keréken” egy kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, ami a tavaszi Nyitott Balaton programsorozat részeként idén először kerül megrendezésre. A résztvevők az egyes Balaton-parti turisztikai egyesületeknél és szolgáltató partnereiknél (múzeumok – attrakciók, vendéglátóhelyek, szálláshelyek) biztosított pecsételő állomások érintésével részben vagy teljesen körbekerülik a Balatont, s ennek során összegyűjtik a Pecsételő lapjukra az említett szolgáltatók pecsétjeit vagy beolvassák a túra kihelyezett QR kódjait, mindezt a 2017. április 28. és 2017. május 14. közötti időszakban.

A túra részletekben is teljesíthető, akár különböző napokon, hétvégéken is. Fontos azonban, hogy a 3 térségre felosztott Balaton Régió (Nyugat-Balaton, Északi part, Déli part) mindegyik részét meglátogassa a résztvevő, aki úgy is dönthet, hogy valamelyik térséget „alaposabban” körbejárja, azaz valahol több pecsétet gyűjt össze. A minimum számot azonban mindhárom kijelölt térségben szükséges teljesíteni ahhoz, hogy a Balaton körbetekerése igazoltnak legyen tekinthető.

A túra, illetve a pecsétek gyűjtése bármelyik pecsételő állomáson megkezdhető és befejezhető. A túra teljes hossza kb. 220 km és a 2017. április 28. és 2017. május 14. közötti 17 napos időszakban bármikor, a pecsételő pontok feltüntetett nyitvatartási idejét figyelembe véve teljesíthető. A túra során a Balatoni Hajózási Zrt kerékpárszállításra is alkalmas hajójáratai is igénybe vehetők a meghatározott menetjegyárakon.

A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A díjazásról és egyéb tudnivalókról bővebben a túra hivatalos oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A kerékpáros túrához fotópályázat is kapcsolódik, amit “Két keréken a Balatonnál” címmel hirdet meg a Balaton Turizmus Szövetség.

Forrás: hirbalaton.hu