Összehangolt akció Siófok és Szántód vonzáskörzetében, 55 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

Szerző: dbhir.hu 2020. 11. 25. 18:39
Kategória: Hírek

   A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. 

    A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

    A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2020. november 24-én Siófok és Szántód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, behajtási tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt 55 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette.

    A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás és még több információ:police.hu