Orvhalász elfogás Balatonlellén

Szerző: dbhir.hu 2017. 03. 19. 08:12
Kategória: Hírek

2017. március 18-án a délelőtti órákban orvhalászt értek tetten Balatonlellén, aki egy 50 méteres eresztőhálóval halászott.

Szombaton, 2017. március 18-án, délelőtt 9 óra 30 perckor, Balatonlellén – a Szirom közi szabadstrandon -  a halászati őrök orvhalászaton tetten érték R.L. balatonlellei lakost. R.L. éppen egy 50 méter hosszú, 7cm-es szembőségű monofil eresztőhálót szedett ki a vízből, amelyet két nappal korábban rakott le. A halőrök, a terület bejárása közben fedezték fel az illegálisan lerakott hálót. A háló helyét rejtve figyelték meg és várták azt, hogy annak gazdája megérkezzen.

A hajnali és reggeli órák eltelte után már majdnem feladták az aznapi figyelést – hiszen már fényes nappal volt – amikor megérkezett R.L., aki egy vízhatlan ruhában ment be a vízbe, a parttól mintegy 20 méterre lévő, a partra merőlegesen  elhelyezett hálóért. Halászati őrök végignézték, amint orvhalász a parton lévő műanyag ládába beszedi a hálót és aztán vonták ellenőrzés alá.

Közben értesítették a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozóit és járőreit. A helyszíni szemle és a házkutatás után a rendőrségen folytatódott a munka és a zsákmány összesítése. A halászat eredménye 18 ponty (összesen 23,55 kg), egy keszeg, egy ezüstkárász és két kősüllő volt. A szemle után a pontyok közül 13-at még sikerült élve visszahelyeznünk a Balatonba.

Forrás:http://www.balatonihal.hu