Október végétől ingyenesen függetleníthetők mindhárom nagy szolgáltató mobiljai

Szerző: dbhir.hu 2017. 08. 15. 08:55
Kategória: Hírek

Az októbertől érvényes könnyítés elvben mind a magán, mind pedig az üzleti konstrukcióban megvásárolt kártyákra érvényes lesz.

Jelenleg a szerződéskötéskor vállalt hűségidő lejárta után a mobilszolgáltatók különböző extra díjakat számítanak fel a függetlenítésért, ez jelenleg 7 és 20 ezer forint közötti összeget jelent. A szabály annak idején értelemszerűen azért született meg, mert az operátorok igyekeztek ezzel meggátolni, hogy a náluk akciós áron beszerzett mobilokat más szolgáltatók hálózatában használják, vagy akár teljes áron továbbértékesítsék.

A Magyar Nemzet hasábjain megjelent információ alapján a Telenor megerősítette, hogy október 24-e után nem kérnek pénzt az eddig extrának számító szolgáltatásért. A Vodafone szintén feloldja majd a szigorítást, viszont ők az ügyfelekre bízzák a feloldást, az ehhez szükséges kódot postán küldik ki. A Telekom még nem jelezte, pontosan milyen módon oldja majd meg a függetlenítést, de mindenképpen megfelelnek majd a jogszabályi követelményeknek.