Nyitnak a bűnmegelőzési centrumok a Balaton déli partján

Szerző: dbhir.hu 2017. 06. 29. 15:11
Kategória: Hírek

A Balaton-parti rendőrkapitányságok vezetőinek részvételével hivatalosan  is megnyitották szerdán Siófokon a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központot. A centrumok – Siófokon, Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonlellén – július 3-tól augusztus 21-ig működnek, összesen 210 diák részvételével.

A program célja a bűncselekmények megelőzése, a helyi lakosság és a turisták biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése.

Piros Attila dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a hivatalos megnyitón elmondta, hogy a közbiztonság szavatolása közös cél, érdek, érték, amellyel kapcsolatban kiemelte a bűnmegelőzési tevékenység fontosságát és a centrumokban nevelési célzattal tevékenykedő diákok munkáját. Hangsúlyozta, hogy a legjobb bűnüldözés a bűnmegelőzés.

Lengyel Róbert, siófoki polgármester példaértékűnek nevezte a rendőrséggel való együttműködést és köszönetét fejezte ki a jelen lévő vezetőkön keresztül az idegenforgalmi szezonban, Siófokon szolgálatot teljesítő rendőri állománynak. Kiemelte, hogy az elmúlt években a „közbiztonság jelentősen javult” a városban, amelyhez a diákok is hozzájárultak.

Garamvölgyi László r. dandártábornok a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója örömmel fogadta, hogy mind Siófokon, mind a megye egész területén a bűnmegelőzés fontosságát hirdetik, és ahogy az a korábbi években is megtörtént, az idei évben is támogatja a centrumok működését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

Forrás: hirbalaton.hu