November 24-től ismét műjégpálya nyílik Balatonlellén

Szerző: dbhir.hu 2017. 10. 21. 09:41
Kategória: Hírek

   A tervek szerint novembertől 24-től a korábbinál nagyobb műjégpályával, fűtött pihenővel, még több téli programmal készül a balatonlellei BL YachtClub a téli szezonra, amelynek ügyvezetője követendő példának tartja Szigligetet, ahol önkormányzati szinten tesznek azért sokat, hogy egész éves attrakció lehessen a Balaton.

Az előző téli szezonban már saját műjégpályával, jégkörhintával, profi jégszobrásszal, tóparti szaunás wellness-részleggel vendégeket a Balatonhoz csalogató Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője számolt be erről a hirbalaton.hu-nak.

A fővárosból Balatonra kerülő, eredetileg közgazdász vállalkozó hét éve üzemelteti a lellei ingatlan éttermét, két éve pedig a kikötőt, apartman házakat, wellness-részleget is magában foglaló BL YachtClub-ot.

Ha több európai tó is képes vendégeket vonzani az év 365 napján, akkor miért ne lehetne ezt megvalósítani Európa legnagyobb tavánál

fejtette ki Tóth Balázs, aki a Balaton körüli borászokból és vállalkozókból álló Balatoni Kör alelnöke, és a téli balatoni szezon meghonosításának úttörője is egyben.

Szerinte a tavalyi tél, amikor több mint két hónapon át be volt fagyva a Balaton, sokak számára bebizonyította, hogy az üdülőrégió többre képes, és nem csak két hónapig tart itt a szezon. Emlékeztetett arra, hogy egy-egy téli hétvégén ezrek érkeztek csak hozzájuk, meghazudtolva a nyári forgalmat is.

A műjégpályanyitás, egyéb ötletek és téli programok eddigi sikereire való tekintettel idén is terveznek hasonló attrakciókat. Nagyobb, és jobb minőségű műjégpályát alakítanak ki közvetlenül a tóparton. A szolgáltatások körét is bővítik. Lesz korcsolya kölcsönzés, – bérlés, – oktatás, fakutya bérlés, a pálya mellett fűtött pihenő. „Hüttével” is készülnek, ahol téli étel és ital különlegességeket fognak árulni. A programkínálatukban a hagyományos téli vitorlás versenysorozat és a karácsonyi vásár mellett újításként megrendezik az I. Balatoni Adventi Gasztro Pikniket. A jégpályát a környék általános iskolái továbbra is ingyen vehetik igénybe hétköznap délelőttönként 

számolt be az ügyvezető.

Kifizetődő-e műjégpályát nyitni magánvállalkozóként, és programokat szervezni? – merül fel a kérdés, amire Tóth Balázs válasza az

bár a szokásosnál több szállóvendéget vonzott, növelve az önkormányzat adóbevételét is, ráfizetéses a kezdeményezés.Ezt nem szabad közgazdasági szemszögből nézni, ez szerelem. A „marketing büdzsébe” teszem ezeket a kiadásokat, hiszen a reklámértéke óriási, és bízom abban, hogy idővel közvetlenül is meg fogja érni. Szeretnék példát is mutatni a kezdeményezéseimmel, ötleteimmel, hiszen nagy rajongója vagyok a Balatonnak, és ha egyre több vállalkozó és önkormányzat lép ebbe az irányba, csak akkor válhat a Balaton tényleg egész éves turisztikai desztinációvá 

fogalmazott az ügyvezető.

A balatonlellei BL YachtClub ezen a télen egy szakmai programot is szervez. Szeretnének döntéshozók, polgármesterek, balatoni üzletemberek részvételével egy Balaton Konzíliumot tartani, megvitatva a téli Balaton lehetőségeit.

Forrás: hirbalaton.hu