Nem várt érdeklődés kísérte Siófok központi üdülőterületének komplex fejlesztésére kiírt pályázatot

Szerző: dbhir.hu 2017. 02. 14. 15:49
Kategória: Hírek

Siófok legértékesebb, legrégebbi és legismertebb területének, az üdülőközpontjának hosszú távú fejlesztésére, egyedi, világszínvonalú arculatkialakítására írt ki ötletpályázatot a város önkormányzata.

       A kiírás nemcsak azért volt különleges szakmai kihívás, mert a mintegy másfél kilométernyi partszakasszal rendelkező terület az egész Balaton-régió egyik legértékesebb részének számít, hanem mert hosszú évek óta nem írt ki olyan pályázatot egyetlen település sem, amelyben egy egész városrész fejlesztését tervezhetik meg a jelentkezők.

      Az érintett siófoki városrészben található a Sió-torkolat, a hajózási és a halgazdálkodási cég központja, kikötő, móló, a Rózsakert, a Nagystrand, a Petőfi sétány, közepén az átalakításra szánt hajózási szigettel.

      Az önkormányzat az ötletpályázatra érkező tervezői javaslatok alapján kívánja a területben rejlő komplex fejlesztési lehetőségeket tisztázni, és meghatározni a hosszú távú programját.
       A zsűrizést végző szakértői bizottság sok szempontot figyelembe véve hozza majd meg a döntését. Mivel ötletpályázatról van szó, az önkormányzat akár több pályaművet is megvásárolhat a jövőbeni fejlesztési terveihez. A pályaművek legjobbika 5 millió forintos díjazásban részesülhet, a megvásárolt pályaművekért pedig minimum 500 ezer forintot fizet a város. (A díjazott vagy megvásárolt pályaművek Siófok tulajdonába kerülnek.)

       A tervpályázat lebonyolítója a MÉK Koordinációs és Logisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázat beadása anonim, vagyis jeligés volt, így egyelőre az sem tudható, hogy külföldről érkezett-e pályamű.
       A február 28-i eredményhirdetés és díjkiosztó után a tervek szerint március 7-én sor kerül az értékelt tervpályázatok nyilvános bemutatására is.

Forrás: siofok.hu