Nem tervezi a Törley a BB eladását

Szerző: dbhir.hu 2017. 05. 03. 15:34
Kategória: Hírek

Nem eladó a Balatonboglári BB nyilatkozta a mandiner.hu internetes oldalnak Kovács György a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

   Balatonboglárnak megvannak a maga hihetetlen előnyei és sajnos a hátrányai is. Rengeteget próbálunk tenni annak érdekében, hogy az ott élő gazdák piacosítani tudják a szőlőt.
A BB számunkra borban is, pezsgőben is nagyon fontos márka: cégünk hazai csendesbor-forgalmának nagyobb része BB.
   Az egész dél-balatoni rész legnagyobb gondja jelenleg a szőlőtelepítés. Rengeteg a kis területtel rendelkező gazda, így nem lehet olyan szőlőtelepítési programot beindítani, mint mondjuk az Alföldön vagy Etyeken. A szőlők ráadásul el is öregednek – ezzel persze nincs gond, normális biológiai folyamat, csak tervezetten, időben el kellene indítani az újratelepítést. Több fórumon is próbáltam tudatosítani a gazdákban, hogy ez a jövő, hiszen ha nem telepítik újra szőlőiket, versenyhátrányba kerülhet a balatoni borvidék.A legfontosabb számunkra, hogy integráltan és sikeresen működjünk együtt több mint ezer gazdával. A hétköznapi emberek számára ez nem olyan látványos, mint egy szüreti fesztivál, de valóban tennünk kell róla, hogy láthatóvá váljék ez az együttműködés is.        Segítséget nyújtunk a gazdáknak a zöldmunkákban, a növényvédelemben, a gépi munkákban annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szőlőt szüretelhessenek. A másik fontos pont a szőlőfelvásárlás. A felek közötti integrációnk nem kizárólagos, ha a gazda jobb felvásárlási árajánlatot kap mástól, úgy nem kötelező a Törley felé értékesítenie a szőlőjét.
Az általunk megvásárolt szőlő a balatonboglári szőlőfeldolgozónkba kerül. Ott a szőlőből mustot, majd bort készítünk – ezt követően Budafokra kerül palackozásra.

Kovács Györggyel a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatójával készített teljes interjú elolvasható:http://bor.mandiner.hu/ oldalon.