Naplemente Félmaratont rendeznek pünkösdkor a Balaton déli partján

Szerző: dbhir.hu 2019. 04. 16. 20:43
Kategória: Hírek

      Először rendezik meg pünkösd vasárnapján a Naplemente Félmaraton futóversenyt Balatonboglár és Balatonföldvár között.

    Keczán Pál, a népszerű Balaton-parti futóesemények főszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy előbb május 25-én már ötödik alkalommal megtartják a Kanuf Tihanyi Félmaratont, amelynek hétfőn zárult le az előnevezése. A 2500 résztvevő már négy táv közül választhat: a szokásos 7, 11, és 21 km mellett ugyanis az idei évtől a tihanyi Belső-tó körül haladó 3 km-es pályát is megnyitják, amellyel a gyermekeket és a sportággal még csak ismerkedő futókat szeretnék mozgásra ösztönözni.
    A főszervező hozzátette: céljuk, hogy a rendezvény ne csak egy futóverseny legyen, hanem inkább olyan fesztivállá váljon, amelyen a család minden tagja jól érzi magát. Ennek érdekében a versenyközpontnak otthont adó Belső-tó partján a szakmai kiállítók mellett food-truckok is helyet kapnak, s az állat-, család-, és gyermekbarát programokkal, továbbá motivációs előadásokkal minden korosztály számára igyekeznek egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtani. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is minden célbaérkező egyedi készítésű érmet kap.
    Keczán Pál bejelentette, hogy a Tihanyi, a Szigligeti és a Napfelkelte Félmaraton mellett június 9-én egy különleges élményt nyújtó, negyedik versenyt is szerveznek. A Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaraton pünkösd vasárnap délután 5 órakor a balatonboglári Gömbkilátótól rajtol majd, s a 333 fős mezőny a sík déli parti útvonal teljesítése után a balatonföldvári kikötőnél ér célba. A futók ott egy különleges úszó versenyközpontra, a Balaton egyik legnagyobb hajójára, a Füred Katamaránra szállnak majd fel. A versenyzők másfél órás úttal hajókáznak vissza a kiinduló pontig, miközben gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak. A rendezvény fináléjaként a résztvevők a tó közepéről közösen csodálhatják meg a balatoni naplementét.

Még több információ