Megújul a fonyódi piac-csarnok

Szerző: dbhir.hu 2017. 11. 22. 19:43
Kategória: Hírek

Rendkívüli képviselő testületi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Piaccsarnok fejlesztésére pályázaton nyert keretből képzett tartalékkeretet felhasználhatják a csarnok megépítésére.

Erre azért volt szükség, mert a közbeszerzés kiírása után beérkezett kivitelezői árajánlatok alapján, a legolcsóbb kivitelezői díj is több volt, mint amekkora összeg a pályázatból a megvalósításra fordítható lett volna. A pályázat során a tervezői költségbecslésen felül lehetőség volt tartalékkeret képzésére, amely a beruházás során felhasználható. Ezzel a lehetőséggel élve nyújtották be pályázatukat, amely támogatást nyert. A testület döntésével ez a keret felhasználásra került, a megvalósítás érdekében, ezzel elkerülte azt, hogy az önkormányzat saját erőből finanszírozza a különbözetet és azt is, hogy újabb közbeszerzést kelljen kiírni. Utóbbi esetben körülbelül februárig elhúzódott volna az eljárás.

Sikerült megegyeznünk abban, hogy elfogadjuk ezt az áremelést, a pályázat tartalékkeretét felhasználjuk a megvalósításra, azonban pótmunkát nem számolhat el a kivitelező.

 szögezte le Hidvégi József, Fonyód város polgármestere.

A testület döntése értelmében a közbeszerzés eredményes volt, ennek következtében megköttetett a vállalkozói szerződés a kiviteli munkákra. November 20-án a kivitelező átvette a munkaterületet, annak átadásával kezdetét vette a beruházás fizikai megvalósítása.

A pályázókat április 30-i határidő köti, beruházás megvalósítása során a piac látogatható lesz, az eddig a csarnokban lévő árusok az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a jelenlegi „zsibi” helyén lesznek. 

Forrás: fonyod.hu