Megtelt a Balaton

Szerző: dbhir.hu 2017. 08. 04. 09:34
Kategória: Hírek

   Megtelt a Balaton, és ebben az időjárásnak is nagy szerepe van. Sokakat űz a kánikula a vízpartra, telt házzal üzemelnek a szállodák. Úgy tűnik, marad az a tendencia, hogy évről évre nő a vendégek száma, és még mindig a magyarok vannak legtöbben.

   Rengetegen menekültek a kánikula elől a balatoni strandokra az elmúlt napokban. A tó vize is egyre melegebb, de a minőségére nincs panasz. A strandbüfések szerint egyre kevesebben jönnek nagy hűtőtáskákkal a partra, a nagy melegben jól fogy a sör, a fröccs és a könnyű ételek is.

„Főleg az időjárás befolyásolja nagyban a vendégek létszámát. Tulajdonképpen a fogyasztás is megfelelő minden szempontból, tehát étel- és italfogyasztásban maximálisan jó vendégek vannak most a Balatonnál” – jelentette ki Belényesi László, az egyik büfé tulajdonosa.

Nem panaszkodnak a szállásadók sem, többször kiakaszthatták már ebben a szezonban a megtelt táblát. Ilyenkor még a magánszálláshelyek is elkelnek. A foglalások alapján augusztusban is tele lesz a Balaton.

„Értelemszerűen településfüggő, hogy hogyan nő a forgalom, úgy gondolom, hogy 2 és 10 százalék között lesz településenként a vendégforgalom növekedése. A Balatonnál 3-5 százalékkal várható több turista, mint az előző év hasonló időszakában. Azt tudni kell, hogy a tavalyi évi bázisok se gyengék már, nagyon boldogok vagyunk, hogy így növekszik” – vázolta a Hír TV-nek Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

A statisztikák szerint négyből három vendég még mindig magyar, de egyre több külföldi jön. Észrevehetően nőtt a csehek, a szlovákok és a lengyelek száma, és az osztrákok is kezdik újra felfedezni a Balatont.

Forrás: hirtv.hu