Megerősített járőrszolgálat lesz a Balaton déli partján a nyári szezonban

Szerző: dbhir.hu 2017. 06. 03. 13:05
Kategória: Hírek

   A júniusban beindult nyári szezonban megduplázták-megtriplázták a járőrök számát a dél-balatoni településeken, készenléti rendőröket vezényeltek a térségbe, és Siófokon beindítottak egy új, gyorsreagálást biztosító eligazítási rendszert - mondta Piros Attila, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénteken. 

   Piros Attila siófoki sajtótájékoztatóján közölte: a megye többi rendőrkaptányságáról 27 embert, "egy komplett rendőrkapitánysági bűnügyi állományt" csoportosítottak át a Balatonhoz. A készenléti rendőrök péntek este érkeznek meg Siófokra, Fonyódra és Balatonkeresztúrra. Idén is segítenek a rendészeti szakgimnáziumba járó diákok, és Siófokon töltik majd a gyakorlatukat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.
A Balaton 74 kilométernyi somogyi partszakaszán szavatolni tudják a folyamatos közrendet és biztonságot - mondta a rendőrfőkapitány.
   Bemutattak egy - a Somogy megyei rendőrség közreműködésével kifejlesztett - új eligazítási technikát, amelyet péntektől alkalmaznak élesben Siófokon. Piros Attila és a város rendőrkapitánya, Kasznár Gyula közölte: az újítás révén gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a rendőri beavatkozások. Az oktatásban használt interaktív tábla rendőri használatra kifejlesztett alkalmazásával például azonnal be tudják mutatni a keresett vagy körözött személyeket, drónfelvételekről a bevetési helyszíneket, közterületeket, elérik a térfigyelő kamerák jelzéseit és hozzáférnek minden intézkedéshez szükséges adathoz. Ez különösen fontos Siófokon, ahová nyaranta sok helyismerettel nem rendelkező rendőr érkezik erősítéséként - ismertették.
   Piros Attila elmondta még, hogy az év első hónapjaiban Somogyban tovább csökkent a bűncselekmények száma és nőtt a felderítés eredményessége, ami nemcsak a rendőrség, hanem a társszervek, az önkormányzatok, a polgárőrségek érdeme is. A télen szárazföldön szolgálatot teljesítő vízirendőrök munkáját is dicséri, hogy jelentősen csökkent a nyaralófeltörések száma Siófok térségében - tette hozzá.