Ma adják át a fonyódi piac-csarnokot

Szerző: dbhir.hu 2018. 06. 30. 08:30
Kategória: Hírek

   Június 30-án, szombaton lesz a hivatalos átadása a 299,5 millió forintból megújult fonyódi piac-csarnoknak – számolt be Hidvégi József polgármester a hirbalaton.hu–nak. A Balaton déli partjának egyik legnagyobb, szerda és szombat délelőttönként egész évben működő, nagy forgalmat bonyolító élelmiszerpiaca és vására megduplázott üzletszámmal, korszerűbb körülmények között működhet tovább.

 Az elsők között valósult meg a legutóbbi TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatok közül a fonyódi, és külön öröm, hogy a dráguló kivitelezői árak ellenére belefértünk a rendelkezésre álló keretbe

mondta a polgármester.

A beruházás részeként bővítették az árusítóhelyeket, megduplázzák az üzletek számát, új vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a burkolatok és a csarnok környéke. A csarnokfejlesztési projekt illeszkedik a korábbi város-fejlesztésekhez, amelynek során parkolókat alakítottak ki.

Hidvégi József arról is beszámolt, hogy a napokban fogadták be a város Fonyód-Csisztafürdő közötti bicikliút megépítéséről szóló pályázatát, ami azt jelenti, hogy első lépésként megkezdődhet a tervezése. A leendő kerékpárút csatlakozni fog a fonyódi piachoz.

Forrás:hirbalaton.hu